FFF_0394
Franky Meijer, Rob Keur en Dennis Lam pakken titels / LTC Waterwijker Jan Veerman verrassend in de prijzen.

Onder de bezielende leiding van Joop de Jonge heeft in TTV Almeerspin de Sporthal Indischebuurt afgelopen vrijdagavond 15 december haar nieuwe Clubkampioenen gegenereerd in drie verschillende klassen. De avond begon met één minuut stilte in verband met het overlijden van de vorige Clubkampioene, Sophie Lucardi. De opkomst voor dit Kampioenschap was groot te noemen, niet in de laatste plaats door de deelname van een zestal (!) 'gastleden' van de tennisvereniging LTC Waterwijk.

In de hoogste klasse maakte Franky Meijer zijn favorietenrol waar door in de finale zijn teamgenoot Wesley van Wingerde in drie games te verslaan. In de eerste twee games ontsnapte Franky op de valreep aan gameverlies, maar in de derde game rook Franky de stal en galoppeerde vlot naar het bier in de Kantine. Derde in deze poule werd Feyenoorder Jeroen Vonk, die ondanks het vele boe-geroep van de vele Ajacieden in de zaal, zijn teamgenoot Jesper Keur in 5 lange games wist te verslaan.

In de middelste klasse, waarin zich de spelers van 3e en 4e klasse klasse niveau bevonden, werd in een 'best of three'-modus Rob Keur de winnaar, met miniem verschil gevolgd door Thé Nguyen en - JAWEL - Fred Wortel, die een sterke avond beleefde. Nieuwkomer Jordi Reggers speelde opvallend sterk.

Veel belangstelling ging er uit naar de ontwikkelingen in de laatste groep van 5e en 6e klasse. Immers iedereen was benieuwd naar de verrichtingen van vooral onze gastleden van LTC Waterwijk. Voor een aantal bleek het specialisme van het spel met gevoelige rubbers nog net iets teveel van invloed op het resultaat, waardoor er relatief snelle games verloren gingen. Voor twee Waterwijkers eindigde de poulefase echter in een spannende 'broedermoord', toen Mitchell Pappot in drie spannende games, in een gevecht om bij de laatste vier te komen, het onderspit moest delven tegen de veteraan Jan Veerman. Zo kwam het dat uiteindelijk één Waterwijker na de afwerking van de finale-poule toch in de prijzen viel !! Ook leuk voor zijn vrouw Olga natuurlijk, die als trouwe supporter was meegereisd naar Almere Buiten. De sterke verdediger Jan werd tweede achter winnaar Dannis Lam. De 3e plek ging naar Hendrik-Jan Bakker.

Na afloop volgde natuurlijk de 3e helft weer in de Kantine waar barman Rob met zoon Nicky het druk kreeg met aanslepen van Hertog Jantjes en Heinekens, en waar tot in de stille uurtjes werd nagekaart.

tennis ons op facebook om alle activiteiten van Almeerspin te volgen.