TTV Almeerspin is opgericht op 15 oktober 1980 in Almere. Sinds die tijd is de vereniging qua leden in eerste instantie steeds meegegroeid met Almere. De jeugdafdeling van Almeerspin was destijds dan ook een van de grootste van de afdeling NTTB Midden Nederland.

Deze gestage groei had tot gevolg dat we 7x moesten verhuizen. Tot juli 2006 was Almeerspin gehuisvest in de sporthal aan de Basilicumweg in de Kruidenwijk. De laatste jaren in Kruidenwijk bleek steeds nadrukkelijker dat de locatie niet meer voldeed aan de eisen die je als vereniging stelt aan een gezellig honk waar je de toekomst kan bouwen. Hierdoor liep dan ook de spirit terug en als vanzelfsprekend ook het ledental.

In de zomer 2006 is dan ook de kogel door de kerk gegaan en is besloten te verhuizen naar een nieuwe sporthal in Almere Buiten: sporthal Indische buurt. De aanstaande verhuizing had tot gevolg dat er weer plannen konden worden gemaakt en dat TTV Almeerspin weer bezieling kreeg. In enkele maanden tijd was er weer een voltallig bestuur en jeugdbestuur en werd een ambitieus meerjarenplan opgesteld welke Almeerspin in 5 jaar tijd weer terug moet brengen bij de landelijke top, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het professionaliseren van de training en het verbreden van het trainerskorps zodat de basis van de vereniging gelegd is voor de verdere doorgroei.

Sporthal Indische buurt wordt gedeeld met een aantal sportverenigingen zoals o.m. handbalvereniging HAVAS (handbal), BVA'14 (badminton).

De overgang naar de nieuwe locatie heeft betrekkelijk weinig opstartproblemen opgeleverd. Almeerspin heeft nu de beschikking over een comfortabele kantine waar in relaxte sfeer genoten kan worden van een verfrissend drankje en snack. Wil je na enkele biertjes met het openbaar vervoer huiswaarts, sporthal Indische buurt ligt op steenworp afstand van het NS en bus-station Oostvaarders.